Kiraan pergerakan baby

Hi, macam mna kita nk kira pergerakan baby ye? Sbb 28 week nt nurse akan suruh kira pergerakan baby dalam rahim kita. Sya xtau mcm mne nk kira. Sbb hamil anak pertama. Xtau lak kne kira pergerakan baby. Mmg sya ade rase baby gerak n tendang2. Sila tunjuk ajar yg mana tahu kira pergerakan baby.. terima kasih mommy's ❤️❤️❤️ #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #ingintahu

12 Balas

contoh baby gerak pkul 10am dikira satu gerakan dan ada ada pergerakan kecil selepas tu pon dikira satu gerakan, lpas tu pkul 10.20 dia gerak lagi boleh dikira satu lagi gerakan..gap lah dah 15-30min, kdg2 sy pon lepas 15 min dia gerak sy tanda je sbb dah lepas 15min..cuma dihujung2 kehamilan nnti susah sikit nak rasa dia tendang, jadi bila dia bergerak tu okay lah tu..asalkan kita sbg ibu tahu baby punya pattern gerak, klau ada lain sgt dia tak gerak cucuk2 sikit perut tu..minum air manis ke, nnti dia gerak lah tu..

2y ago

harap bole la sya kira. takut jgk terlepas. sbb sya bekerja..bkn suri rumah.. takut terlepas pndang atau x perasan lak. takut lak misi marah😅😅