Kiraan pergerakan baby

Hi, macam mna kita nk kira pergerakan baby ye? Sbb 28 week nt nurse akan suruh kira pergerakan baby dalam rahim kita. Sya xtau mcm mne nk kira. Sbb hamil anak pertama. Xtau lak kne kira pergerakan baby. Mmg sya ade rase baby gerak n tendang2. Sila tunjuk ajar yg mana tahu kira pergerakan baby.. terima kasih mommy's ❤️❤️❤️ #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #ingintahu

12 Balas

kira kick yg kuat je, yg cuit2 xyah kira. kalau dlm 1 masa tu dia tendang 2/3 waimah 10 kali pon, tick 1 je. contoh lepas 10 minit (xwajib pon 10minit, ikot la berapa lama baby stop antara kick tu), kick lg, tick 1. normally org habis 10 kick dlm pkl 3/4ptg. cuma perlu tick, jgn lukis rama2, petak, bujur. ramai ibu2 suka colourful mcm2 bentuk tick petak tu, ada nurse xsuka, nnt kene marah 😂