Kiraan pergerakan baby

Hi, macam mna kita nk kira pergerakan baby ye? Sbb 28 week nt nurse akan suruh kira pergerakan baby dalam rahim kita. Sya xtau mcm mne nk kira. Sbb hamil anak pertama. Xtau lak kne kira pergerakan baby. Mmg sya ade rase baby gerak n tendang2. Sila tunjuk ajar yg mana tahu kira pergerakan baby.. terima kasih mommy's ❤️❤️❤️ #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #ingintahu

12 Balas

nurse sye ajar, bila bby tendang, kira, dlm masa berapa jam ckup 10kicking. nnti start 28w bru catit. now monitor je sendiri dlu. ade org 12 jam bru ckup 10kicking. ade org dlm sejam dh ckup 10. ikut pd condition bby. kalau rasa bby krg gerak try mnum air sejuk or benda manis.

2y ago

itu la... sbb sya 1st time hamil. hehe..xtau lak kne kira gerakan baby. so kne la sya belajar lps ni😄