baby newborn kembung

macam mane rawat beby 1bulan kembung?? sian merah muka duk meneran, ngis2😭 mlm2 tak boleh tido😭 please helpppp sape yg tau😭😭😭

4 Balas

Kalau saya time awal2 bby keram kembong .. sbb saya bf ngn fm dutch bby so kembong .. ngis ragam tiap mlm sblm ni .. saya tukar susu bru ok s26 kembong perut daaa kurang tp still kenaa senaman , urut perut , selawat kt telinga , sendawa kan dia .. bruuu ok .. skrg saya tukar susu r ryyan susu cpt larut sikit dari s26 sbb pekat kn susunyaa .. sendawa bg bau puting kitaa tido daa.. tido un lamaa sikit ..

Semak semula cara penyusuan baby. Untuk direct feeding: - Check lekapan baby pada puting - Posisi penyusuan ibu dan anak Untuk bottle feeding: - Kalau pakai susu formula boleh jadi susu puncanya. - Cara bancuhan susu formula (kalau minum susu formula) - Posisi penyusuan Cara nak rawat sentiasa buat urutan ILY. Boleh jadi kan rutin selepas mandi.

urut perut dgn minyak telon, boleh buat urut ilu, cycling, urut clockwise, tekan tolak kaki ke perut. jgn tekan kuat sgt. plg penting sendawa kan bby tiap kali lps menyusu.