mummy2 sapa tahu nk hilangkan kuning bby mcm mana yer?

macam mana yer nk hilangkan kuning bby2 dah 7hari dh kuning tinggi tk nk hilang lah mcm mana sapa ada petua hilangkan kuning bby😕

21 Balas

saya bagi anak susu badan setiap 2 jam...4 hari je anak kuning dah sembuh sepenuhnya...jgn ikut petua yg jemur anak bwh cahaya matahari

Boleh cuba susu kambing (ie: karihome), bolej juga expose matahari pagi sebelum 10am. Kena banyak kan breastfeed.

ibu jgn mkn masakan ada halia utk masa skrg..minum susu kmbing then menyusu anak...

Saya bagi Mandian Nuraz. Bagi minum susu banyak supaya anak kerap membuang.

bby sy bf, so sy kerap mnum susu kmbing.. alhmdlillah kuning mkin trun

Memang kena kerap bagi susu je. Ibu pun kena banyak minum susu jugak

gi hantar hospital. kat sana ada wad kanak2. buat phototherapy

Cuba you minum susu kambing.. jgn pulak suruh baby minum

Bagi susu badan ibu banyak so hilangkan kuning 😀

kerapkan bagi bayi susu..kalau tidur kejutkan dia