Cara nk hilang sembelit waktu pregnant

Macam mana nk hilangkan sembelit. Sakitnya kalau membuang. Tak tahu dh nk makan apa #6weeks

18 Balas

-Bykkan ambil sayur-sayuran and buah-buahan yg bserat tinggi mcm bayam, sayuran bdaun, buah2 segar -Mnum air yg mencukupi. -Ambil mknan yg mngandungi probiotics mcm kimchi, yogurt, -Lakukan aktiviti senaman bkala(with extra precaution ya, consult dgn pihak perubatan dulu okayy🤗) -Ambil wholewheat-based product instead of yg refined flour