Cara nk hilang sembelit waktu pregnant

Macam mana nk hilangkan sembelit. Sakitnya kalau membuang. Tak tahu dh nk makan apa #6weeks

18 Balas

saya amalkan sehari sebotol kecik yakult tu minum time perut kosong pepagi. lepastu tak sampai beberapa jam dah nak membuang 🤣 lepastu saya banyakkan makan buah, sebab saya suka ngunyah ceklat ngan jajan sebelum ni so saya tukarkan snack saya jadi buah2. memang senang lah nak membuang. cuma dah 3rd trimester ni je agak susah sikit nak membuang mcm dulu. selamat mencuba 😁