baby main main minum susu

Macam mana nk buat ye kalau bayi 5bulan main2 masa menyusu..hisap kejap tgk kiri kanan pastu hisap lagi pastu tak nak da.kenapa ye & ade cadangan atau pengalaman tak mommies sekalian..tq?

3 Balas

Sama lh dgn baby sya skrg umur 7bulan.. hilang saje focus dia mnyusu bla dia nmpak org lalu.. atau dgr suara org mahu pon bunyi, dia terus stop myusu tgk kiri, kanan.. betul jgk tu, kalau baby jenis mcm ni bwak dia pi dlam bilik bla ko bgi dia mnyusu.. spya x hilang focus dia.

4y ago

Sy pernah try tapi same jugak awk..tgk rambut terbang2 kena tiup angin pun suke..kite pulak yg stress hahah

Sama macam baby saya. Solution nya saya bawak masuk bilik. Dekat luar nanti Ada je benda dia nak tengok

4y ago

Haha tula..ade je bnde nk tgk..

Sama cm baby sy juga

4y ago

Kan..tak tahu nk buat mcm mana