Assalamualaikum Nak tanya?ada tak macam saya anak nak masuk 3 bulan.

Dia main2 hisap susu badan,tak Smpai 5 minutes dia hisap pastu dia cabut pandang muak kita pastu dia senyum,pastu sambung hisap lagi pastu cabut😅😅kadang saya tak tahu mcmmn cara nak tahu dia kenyang, haritu saya pergi klinik berat badan dia normal tapi nurse suruh dia naik lagi berat badan sbb belum dapat pencapaian yg nurse minta.saya risau,tapi ada yang cakap dgn saya jgn terlalu risau dgn berat badan anak,janji dia sihat sahaja sudah cukup..anak saya lelaki,tapi susu suka main2..ada tak macam saya??boleh share pengalaman 😅😅#firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

4 Balas

Baby sy start 2 bulan brt badan dia naik je tp misi kata graf tak cantik..cukup makan je berat dia.. baby sy mcm ni la minum kejap dia lepas nipple..pastu sambung balik ..misi kata maybe dia tak dpt hindmilk.. sekarang 3 bln dah , berat naik tp masih misi ckp kena naik lgi..tk cantik graf tu..

Anak saya pun sama. Lahir 12 September sekarang ni kejap je nyusu bila kita bagi jugak dia muntahkan balik. Saya dbf baby dulu masa dia 1bulan lebih menyusu bukan main lama. Tu risau tiba tiba kejap je

samalh ngn anak sy.3bln menyusu main2 je.baby beralih bulan org tua2 ckp.xpi alhamdulliah berat badan ok cm menyusu je skrg krng.

muka*