sakit kontraksi

macam mana nk bezakan kontraksi yg sebenar ngn palsu ? sy rsa sakit bwah perut tulang paha dan perut asa tk selesa . tp bby gerak je mcm biasa . pstu keputihan keluar warna putih je . ada spa3 thu tk bila sy kna get ready kna g hospital ? skrg sy dh 37 minggu

2 Balas

mcm false contraction..kalau betul2 contraction,sakit tu konsisten..cthnya 30minit,15minit,10minit sekali..dan perut dan mmg keras mcm batu xleh bincang setiap kali contraction..sakit bwh perut tu myb sbb baby dah masuk laluan,mmg tekan vagina kita..

2y ago

ohh sbb sy ank first jadi sy tktau rsa mcm mna kontraksi tu .

baca dkt blkg buku pink ade tulis tanda2 nak bersalin. kalau ada salah 1 dah boleh pg hospital utk check bukaan.