Kuning baby

Macam mana nak turunkan kuning baby? Saya fully bf ,anak kencing okay cuma berak sahaja jarang tapi sekali berak banyak..cara nak campur susu badan dengan formula bagaimana takut terover feed pulak..ada jadual tak atau langkah²? Kuning dia sekarang low risk je 108 cuma biasalah misi nak 85 kebawah kan,paling tinggi pun 155 sahaja

4 Balas

sikit lagi tu. keep on BF je pun boleh sis. anak saya haritu dari lebih kurang level tu jugak, turun ke 88 dalam masa 2 hari, just dengan BF. itu pun saya just feed on demand, tak kejutkan dia nyusu pun. tapi siang dia memang nyusu banyak, rasanya kebetulan dia tengah growth spurt masa tu. tapi malam dia tidur lama sampai 4 jam tak nyusu. salah saya tak kejut dia susu tiap 1@2 jam, kalau tak mesti turun below 85 dah masa tu 😅

2mo ago

terima kasih ibu

kerap nyusu je sis.. xkisah susu ibu or formula. kalau sy siang byk susu formula. lagi satu nk cepat naik berat badan bby. sbb bby sy kurang berat. malam bru bg susu bdn. kalau nk ikhtiar boleh mndikan bby dgn herba cina, daun kucai, daun belimbing mcm tu.

2mo ago

alhamdulillah hari ni dah turun 83 paras normal,boleh discharge dah

Baby sy kuning 270 tp tak warded sy pergi checkup dkt swasta selama 4hari je dah turun skrg 80 & discharge dh kuning sy mmg akn kejutkan dia utk penyusan setiap 2jam. Dlm masa yg sama sy iktiar letak alovera ori dkt dahi & mandikan dgn air cap badak..

2mo ago

hari ni 83..alhamdulillah boleh discharge

Teruskan penyusuan 1-2 jam. Tak berak takpe, anak ada kencing kan? Yang penting kuning anak makin turun.

2mo ago

alhamdulillah kuning dah normal