Baby kuning

saya darah O+, baby pun O+ tapi kuning baby susah nak turun walaupun dah mandi dengan air rebusan inai, daun pokok belimbing , ada ibu ii tahu tak macam mana cara nak turunkan kuning ? baby saya full bf . jarang berak dan kencing banyakk . sekarang ni bacaan kuning baby 273 . sabtu ni repeat . baby dah 12hari .

11 Balas

sy darah A+ pun ank prolong jaundice. smpai ambil sample darah, urine. tp alhamdulillah xde apa..bacaan hati ok, thyroid ok, buah pinggang ok..sebulan baru discharge. myb sbb ank sy lahir 38w. sbb kakak dia lahir 41w jaundice 4 hari saja. atau yg adik ikut blood group ayah.

ibu bolehh try mandikn baby dengan daun kucai Dan bgi mnum air zam2 inshallah kuning baby aknn turun ...baby sayaa kuning tinggi 14.9 takat amalkan air zam2 Dan mandi daun kucai alhamdulillah dhh turun tnggai 9.4

saya pun darah juga anak 3 pun ade kuning sampai 350+ bagi susu formula dulu campur dgn susu ibu bagi turun kuning lepas tu Sambung susu ibu kalau baby tak kerap kencing berak susah nak turun kuning

Saya first anak darah O juga , saya cuma kerapkan bagi susu dia . Kejutkan dia time tidur , susu susu & susu . Tapi saya susu formula bukan susu badan . Itu je ikhtiar smpai 4 hari alhamdulilah turun cepat

4w ago

Baby minum susu demux dugro

try BG Susu Kambing yg jual Kat Farmasi Nama Susu itu ( KARIHOME) dulu Anak Sy pun teruk Dari nie. I bg Susu itu dlm berape Hari dah turun

saya bagi minum susu lactogen ... nnti anak berak kuning .. dri 200++ terus menurun . tapi saya campur juga susu badan

klu x ckup susu badan..ble bagi susu formula..asal kn bby bnyk berak dan kencing..turun la kuning nya

bgi minum susu kambing,baby sya kuning alhamdulillah da kurang kuningnya..

Bgi mndi air cap badak mom , inshaallah kuning baby akn trun slow slow