kencing manis

Macam mana nak tahu result kencing manis kita dapat bila ? Sebab ini pengalaman pertama saya , saya minum air gula pada awal bulan 3 , check up seterusnya pada 31/3 tapi pihak kk ada kataresult akan keluar 2 minggu selepas itu , tp sampai sekarang tak ada call , ke tunggu masa check up nanti baru dia bagitahu

12 Balas

Mcm sy nurse pon ckp dlm 2 minggu result keluar...so sepanjang 2 minggu lebih tu mmg xde call ape...so alhamdulillah xsangkut..sbb kalau sangkut die call...ni skg tggu next minum utk kli ke2..harap2 xsangkut jugak

Kalau takde call maknanya tak sangkut kencing manis la tu. Nanti next check up tu nurse akan update result kt buku pink

Harap x sngkut la.mcm sy sangkut, result dlm 3-4 hari mcm tu dia dah call ckp kita sngkut kcing manis.

Sama lah ngan sy awl.bln 3 pun ada mnum air gula tp smpai skrg xde nurse call bgthu result

Biasanya klau kk tkde call, tkde masalah kncing manis. Nnti next checkup tnya nurse balik

klu xde masalah, dorg xkol sis.. nnt next checkup sis bleh tanye blk ape result hr tu..

Biasa klu sangkut,nurse akan tel suruh ulang minum air gula semula..

Tak ada call biasanya result ok, saya sangkut gdm kena call. Hahaha.

4y ago

Sama lah kita kakak hahahaha.... Madang buat bsp je.... Lpas tu kna bersalin awal siapa yg ada rekod gdm

Ha ah. Klu sangkut dia call. Normally 2-3 minggu dh dpt

x sangkut lah tu klu sangkut awal2 lg dia dah call