mcm mana nak tahu

Macam mana nak tahu berapa minggu kita pregnant tu berapa bulan.. Siapa tahu kira?

12 Balas

Sis brpa bln prgnt tu da xpenting. Kita ikut cara klinik atau hospital kira ikut minggu. Sbb kalau kira bulan xtepat. Sbb fahaman masing2 4mggu =1 bulan tu xbole ditetima pakai. Sebab lets say kalau ibu tu overdue 40w kita xkata dia da 10 bln..so kita ikut je cara klinik atau hospital kira ikut minggu. International standard pun skrg kira ikut minggu xkira bulan so jangan berat2 kan bulan kandungan tu.

Saya download apps Pregnancy+ . Masukkan tarikh 1st last period nanti apps tu calculate sendiri bila due date kita & berapa minggu kandungan kita

5y ago

Sis wawa dah 4bln dah skg

Kna rajin google sis..kiraan mggu n bulan masa prgnt xsama mcm kira bulan biasa..

5y ago

Aiyoo. Sy dh 6 bulan rupenya. 😂 Ingtkan 5 bulan lagi 😅

amik cth kalu genap 40wx7 hari÷30 hari=9 bulan 10 hari.. boleh kira sendiri berapa mggu

Kira dari last period, sb tu penting untuk menentukan usia kandungan

usia kandungan awak 4bulan 😊

1 bulan bersamaan dgn 4 minggu .

Boleh google sis..Senag je sis

1 bulan bersamaan dgn 4 minggu

Download apps flo