Macam mana nak tahu kandungan kita sekarang dah berapa minggu.

Okey tiap kali orang tanya lmp atau pun last period hari pertama bila mesti aku pening. Tak tahu nak cakap berapa hari bulan. Sekarang tengah pregnant anak ke dua, cuma sy tak tahu nak kira dah berapa minggu kandungan sy sekarang. Ikut kan hari pertama last period 7/7 dan tarikh akhir period 19/7. Jadi nak kita kandungan ni start selepas 19/7 ke macam mana ye?? Tolong sy siapa tahu macam mana nak kira, siapa nampak soalan ni tolong bantu sy.. 😞#ingintahu #pleasehelp

8 Balas

ikot 7.7 sis.. kalu tu trikh awak so mean hrini awak dah 11 weeks 1 hri sama mcm sy.. sbb last date priod sy tu mmg 7.7

Ikut hari pertama last period awak. 7/7 lah. dkt KK pun dia mintak hari pertama period bukan hari terakhir period.

7/7- 19/7 sis period 13 hari ke? klau ikut yg ni, 7/7 adalah hari pertama period terakhir yg sis alami..

Boleh scan kat klinik, tanya doktor, kandungan dah berapa minggu. 😊

kira dri 7/7 hari pertama akhir period

kira ikut last period 19/7 tuh

Kira start dr 7/7

7.7