Allergic makanan

Macam mana nak tahu baby kita allergic makanan ? Kalau ruam, macam eczema tu ke?

5 Balas

kalau naik eczema tu yes allergic. kalau baby menyusu badan, mommy kena alert dengan apa yang mommy makan. sebab susu tu dari body kita kan. so kalau mommy tersalah makan, boleh effect and menyebabkan eczema. kalau susu formula, maybe susu tu yang tak sesuai. or kalau makanan, mungkin mommy kena pantau which one makanan yang baby tak boleh makan.

Boleh buat blood test utk allergic. Kalau tak nak, boleh try and error bg makan and tengok reaction. Tapi surely kesian kat anak

Tak semesti mommy. kalau keluar ruam tu salah satu, najis mungkin jadi keras/ cair. Boleh jadi anak muntah pun tanda anak alergi

kalau naik mcm eczema tuh mmg da kira alergik da la tuh. tambah kalau parent ada mcm tuh, sbb anak buah pun jadi cmtuh

alergik dah tu..kalau sembelit or muntah pun sama