nak tahu pengalaman ibu ibu

hai ibu ibu boleh kongsikan pengalaman allergic history food anak anak korang . kalau makan something tu allergic akan jadi apa muntah ke atau naik ruam ke atau pun apa ? .. kalau naik ruam tu satu badan ke atau ada certain body yg akan naik ruam ? sebb anak saya ada ruam area leher tak pasti itu ruam panas ke atau allergic food . iyelah sebab kan sekarang cuaca panas mudah berpeluh boleh ibu kongsikan tak pengalaman ibu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

allergy reaction ni berlaku sgt pantas selepas baby/anak makan. selalunya dlm 5-10 minit terus akan naik ruam/gatal2/sesak nafas. kalau lepas makan ok & takda apa then baru naik ruam diwaktu lain, mungkin alah pada debu/cuaca.

1y ago

selalunya kawasan mulut, hidung, tangan. tempat mana bersentuhan dgn makanan tu. tp mommy boleh pantau next time dia makan apa2 kot mmg ada naik ruam tp tak perasan