sembelit, cirit birit, kembung perut.

Macam mana nak tahu baby 1month kembung perut, sembelit and cirit birit? 1st baby. Fully breastfeeding. Girl.

3 Balas

Kembung perut kita boleh nmpk perut dia bolat mcm belon tu, dan kalau ketuk² sikit perut tu bunyi mcm tin kosong, angin la tu. Newborn mmg biasa kembung perut. Sbb sistem penghadaman x matang. Just boleh sapu minyak utk keluarkan angin, dan excercise kaki utk bantu kentut. Fully bf kalau x berak takpe. Even seminggu pn ok lg. Tp kena monitor. Cirit birit tak sure. . Sy sapu eo Digize dari young living. Alhamdulillah, baby senang berak dan kentut. Kalau nak cuba boleh contacy sy . “A healthy lifestyle starts with YOU” Maisy Mustapa (ID: 18401413) Young Living Independent Dist. http://www.wasap.my/60148422858/

kembung perut , bby akn nangis xselesa , los mandi sis buh minyak kt perut , lpstu urut dr betis smp tumit kaki bby , inshallah bby akn jrg kembung perut . hbs mnyusu , bg bby sendawa . kalau bby sembelit , bby teran to xkuar tahi , lpstu stgh bby , berhari2 xberak pon blh akn jd sembelit , cirit birit plk , bby akn berak dlm msa stu hari lbh dr 3 4 kali . tp kalau Bf , 7hri xberak bru bwk gi klinik . si ibu byk kn mnum air putih .

5y ago

jarangg , kalau cirit boleh kena .

Kalau kembung perut, dia akan kerap menangis dan menangis yang tak tahu sebab apa. Dah bagi macam2 tapi taknak diam, tu kembung la tu. Sembelit, seharian tak membuang dan tengok dari najis. Kalau seketul keluar, tu sembelit la tu. Cirit birit, asyik berak je. Berak takde isi. Cair je.

5y ago

Fully breastfeed kan? Kalau full bf, seminggu tak berak pun takpe.