baby fully fm

baby fully fm kencing & kentut semua okay. perut pon tk kembung. mcm biasa saja. kalau berak pon najisnya kuning normal, tk cirit birit/sembelit. cuma beraknya 2/3 hari sekali normal ke ? ( baby 1bulan 10hari )#pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu

1 Balas

Hai sis, normal ja kalau baby minum formula milk tk berak 2-3 hari dan jangan lebih dari 3 hari . selagi dia tak meragam, meneran smpai nangis, perut keras ataupon najis dia keras ketul2 takda masalah. Tapi kalau ada tanda2 tu maksud dia sembelit, better p klinik ya kalau sembelit. Banyakkan buat urutan pada perut bby, sapu minyak telon dgn kerap.

1y ago

ouhh baik sis terima kasih ye ..