Suami Tak Membantu

Macam mana nak suruh suami jadi lagi involved untuk jaga baby? Saya penat!

2 Balas

Sis kena slow talk dgn suami. Bincang elok2. Bagitau suami tolong jaga baby sementara sis buat kerja ataupun tengah rehat. Suami saya pula memang rajin tolong jaga anak, buat susu tengah malam dan tukar pampers anak. Sampai sekarang pun suami rajin tolong suapkan anak makan dan mandikan anak kalau saya tengah sibuk. Saya bagitau suami kalau saya penat. Alhamdulillah suami saya faham.

Cuba lah slow talk dgn suami.minta kerjasama or bahagikan tugas.jgn pendam sorang3 lama2 akan makan diri sis