Susu formula apa untuk naikkan berat bayi. Anak saya 3 bulan misi cakap berat 5kg cukup-cukup makan.

Susu apa yang bagus naikkan berat bayi. Anak saya 3 bulan misi cakap berat 5kg cukup-cukup makan atas line and kena tukar susu. Skrg minum enfalac. Ingtkan bagus. #seriusnanya #ingintahu

1 Balas

try lactogen. biarpun murah,tp tu yg buat anak sy berat. tp terlampau obes pula masuk umur 2 tahun sbb sy buat jadual penyusuan. umur 3 bulan sy bagi susu 2 jam sekali siang dan malam. masuk 6 bulan 4 jam sekali sebab anak dah makan. berat lahir anak sy tu 2.4kg je. skrg dah 8 tahun 40kg++

2y ago

sikit sgt tu sis kalau 1 oz sekali menyusu..memang anak akan kurang dpt khasiat dr susu. takpe sis,bole try dulu lactogen,beli pek kecil yg 350g utk percubaan. buat jadual supaya masa menyusu teratur. agak susah sebenarnya nak disiplin,tp perlu kerjasama suami isteri.jangan risau anak terbangun tengah malam sebab kita bagi susu,tp bila perut kenyang lebih selesa mereka tidur. duaΒ² anak sy buat jadual mcm ni. nanti next yg ke 3 pun in shaa Allah sama mcm yg sebelum.ni