rambut

Macam mana nak kurangkan rambut gugur? Rambut semakin nipis & botak, kelihatan jelas kulit kepala..

rambut
12 Balas

Sama.. Sy pn tgh fasa gugur rmbut.. Tp br ni sy try syampu alpacin + tonic rambut dia. After syampu sy pakai argan oil serum utk hujung2 rambut.. Shampu hari2. Skrg da kurang gugur banding sebelum2 ni.. Jgn tunggu kulit kpala berminyak br nak syampu. Kalau cmtu lg banyak gugur..

saya pun tgh fasa rambut gugur. start baby 4 bulan lg. tgh ikhtiar guna daun bunga raya dgn minyak buah keras. harap menjadi la org kata senang anak2 rambut tumbuh balik. huhu.

4y ago

Yeke sis..bole la sy try . Tq sis..

Samalah.... Saya dari lepas ceaser 8 tahun lepas anak pertama masa tu... Lagi byk gugur... Ni ngandung ke 2 mcm culture shock juga tgk rambut gugur balik...

Kita pon rambut gugur. Tapi dari sebelum pregnant lagi. Kita dah sampai malas nak pikir 😭 nipis naw atas kepala. Tepi tepinya okay 🤨

Cuba pakai produk faith fleur. Saya dulu pun gugur tapi dah settle sejak pakai produk ni. Boleh google jer tentang produk ni

Sejak sy pregnant ni, makin teruk gugur. Lagi teruk gumpalannya tu setiap hari 😭 stress tak tahu nak buat ape dah haihh

4y ago

👍👍

kerap basuh rambut pn salah satu cara..supaya rambut xberminyak..sbb kalau rambut xberminyak kurang la gugur rambut tu

sama lah.. merata tmpt dia gugur.. 😅 sy try minyak rambut ardora.. alhamdulillah kurang lah sikit gugur tu..

Saya pun ada masalah ni sis. Pakai shampoo anti hairfall pun rambut still gugur 😅

sama lah . saya lagi teruk dari sis 😭 rasa nak botak je kepala ni