hai ibu ibu..sy baru sahaja mengandung 11 minggu 2 hari. nak tanya rasa pahit lidah tu normal ke

macam mana nak hilangkan?

12 Balas

sy pun sama. masa awal2 dulu kunyah gula2 untuk hilang kan tpi lama2 pahit tu tk hilang. sy cuba tiap kali berus gigi sy berus sekali lidah, alhmdulillah dh tk rasa pahit dh lidah. kdang2 jee tpi lepas berus gigi n lidah rse okay balik.

sya pun rasa benda yg sama ... kandungan dh 11 bulan 3 hari tp still rasa pahit di lidah....nak makan pun x selera sbabkan rasa pahit tu..minum air suam pun rasa pahit....

normal.. even sy dah 27weeks pun kdg2 rasa lagi pahit lidah. xtau nak hilangkan mcm mana, redha je. sbb kalau makan benda2 berperisa kang takut berlebihan plak

Normal je sis, sy dh nk masuk 23w pun camtu... Klu masak je, mesti rasa semua pahit... Tp time mkn semua rasa ok je...

saya mengandung 5 minggu pn rasa pahit lidah.perut asyik lpar saja...bila makan rasa jd xsedap

Normal,sebab sampai 4 bulan pun rasa pahit juga,nak hilangkan kalau sya makan buah yg masam2

sy skrg da 16mnggu lebih pun slalu rsa pahit.. sy mkn gula2 hilangkan rsa pahit lidah

Saya pun sama lidah rasa pahit 😫 bila minum air masak lagii rasa nak mual haha

Normal , sy dah 5bulan lebih lidah masih pahit 😩😞 .

normal .saya sampai 3bulan tekak payau je rasa