Kahak baby

Macam mana nak buang kahak baby newborn.. usia dia 3 minggu

8 Balas

Case anak sy kahak tak hilang2 even hingus dah takda. Tiap malam bunyi krooh2 even dah pernah buat neb. Last2 sy tukar susu baru hilang sbb sy perasan sejak minum fm tu dia berkahak. Dan sy pun ada terbaca dlm ni anak dia minum brand tu pun kahak. Enfalac GE, maybe tak sesuai dgn anak

2w ago

Skrg guna enfalac juga ya sis? Itulah anak saya mcm tak sesuai sbb lepas je tukar fm lain terus takde bunyi kahak tu. Knp sis tak teruskan dgn dutchbaby?

nurse kata normal kalau ada bunyi kahak tu selagi tak demam atau batuk...kalau minum susu badan ok la...kalau minum susu formula kena tengok juga sebab kadang susu tu yang buat berkahak juga...apa2 pun kena pantau jela ye..

tepuk percussion and pakai sterimar. kalau kat hidung tu, sedur sikit sikit pun okay. dr pernah cakap nanti dia telan n keluar ikut najis. tapi kalau teruk sangat, better pi klinik, amik neb and suction

penah refer Dr? Anak sye pun dlu mcm tu Dr kte normal lme2 nant hilg.. ape2 pun bawa baby jmpe Dr dlu ye keadaan baby kte mgkin bbeza..

sapukan dada bby dgn garlic balm ..lepas tu kena buat teknik tepuk percussion dgn cara yg btul dkt bby tuk longgarkn kahak

Tepuk dekat tepi dada dia cup c

Tepukan percussion