FIRST BABY AND WORKING MOM

Macam mana ibu2 dekat luar sana kuat ya kerja sambil fight emosi. Skrng dh nak masuk 4 bulan tapi morning sickness x stop, kerap sngt kena demam sakit kepala. pening2. Hari2 nangis fight dtg kerja. hari2 nak resign . Mcm mna ibu2 yakin utk resign during prgnancy stage, and cntinue kerja balik after giving birth. Kerjaya skrng blh tahan mencabar tapi bos ok. cuma hari2 rasa trlalu penat nak bekerja. rsa sayang dgn krja sndri pun ya sbb gaji semua stable. Bnyk kerisauan bermain dalam benak fikiran. Tapi dalam masa yang sama, kesihatan mental dan emosi mcm x kuat. blh x share mcm mana ibu2 terus kuat lawan emosi setiap hari utk bekerja 🥲

17 Balas

saya pun kadang2 tuu macam sis jugak tak boleh kawal emosi jugak😅dengan kerjaa lagi ,penat tuhan sahaja tahu .. sebab anak pertama baru nak masok setahun nii saya pregnant lagi dah 22weeks dahh .. mula2 tuu saya rasa macam nak resign jaa kerja sebab dgan alah lagi dengan anak lagi ..alhamdulillah saya alah sampai 3bulan jaa .. semoga sis kuat ..