Baby tak nak gulingkan badan.

maap ye sy baby first tak tahu sgt pasal perkembangan semasa ke semasa tentang baby. saya cuma nak bertanya sbb risaukan. baby sy dah masuk 6bulan tapi tak mahu berguling langsung. tgok youtube diurut blkg baby semua ikot cara semua. tapi baby xnk jugak. tolak ketepi untuk guling dia tolak badan kedepan balik. letak menerap pun dia nangis xnk. dia cuma nak ankat kepala utk dduk saja. skrg dia dh blh dduk straight saja tanpa sokongan. normal ka tu ? ada step tak utk bg dia guling. mommies pls share cara2..?☹️

2 Balas

adakah sis maksudkan ank xnk meniarap?? wlaupn dh try gulingkannya?? stiap bby perkembangannya berbeza sis..ada yg cpt ada yg lambat.. ada juga yg skip tidak ikut step... kalau ikutkn ianya tidak normal.. tp kalau org zmn dlu2.. katanya normal ja.. sbb bby suka nk skip smua nak cepat.. macam anak saya dlu meniarap.. berguling.. duduk trus meniti dan berjalan.. dia tidak pandai merangkak.. dia jump trus berdiri.. sekarang dah umur setahun baru sibuk nak try merangkak😅

Pelik jugak. Klau kata badan tak kuat, baby dh boleh duduk kan? Masa checkup dkt kk, takda tanya nurse?