Susu formula campur susu badan , mom ada tips tak ? Susu apa yg sesuai utk baby

Sy dah cuba bagi lectogen dia sembelit , sy tukar Dutch baby dia muntah2 , sy tukar pada s26gold okey cuma lama lama tu dia tolak mungkin dh mogok susu . Skrg fully bf cuma sy berkerja jadi susah sikit . Baby sy bru masuk 3bulan ada tips susu ada yg sesuai tak ? Dan macam mana nak tahu susu tu tak sesuai dengan badan baby ? #firstmom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Balas

kalau still ade lgi susu bdn, bagi je susu bdn. pam ltk dlm storage milk beg tu je. anta pengasuh anta sekali dgn susu tu. ltk dlm cooler beg. bwk pam susu tu pg office dgn storage beg dgn cooler beg sekali. balik kje bwk balik rumah n beku kan. esok anta pengasuh bwk sekali susu tu. balik kje boleh bgi df.

Baby saya pun 3bulan minum susu badan and susu formula. Saya bagi susu formula anmumlac step 1. Alhamdulillah so far okayy je dia minum. Boleh try beli pack kecik kat shoppe. Kat kedai susah jumpa pack kecik.

Mogok tu maybe sebab mommy kerap bagi direct bf. Since nak kerja kena kerapkan bagi bottle. Memang takda cara lain. Malam je bagi direct feeding. Mommy boleh je terus bagi susu badan

tnda2 x sesuai susu tu muntah2&sembelit naik gatal2 klau mogok susu tu takut dia dah kenal nipple mom..latihkan lagi siang fully bottle feed malam baru dbf..