HI ASSALAM.. ?

Maafkan sy sbb tukar topik.. tapi saya dah buntu tkthu nak cerita kt spe. saya prgnt dah 5bulan dah, ada suami yg berkerja bila dipanggil sahaja.. So saya berkeje walaupun saya letih, saya rasa stress sgt skrgni.. simpanan apa pun tkde. habis untuk mknn je gaji saya.. Baby nk lahir lg 4bulan. Mcm mcm saya dh cuba buat untk berubahkn dia.. tpi dia mcm tknk, yg dia nk cuma tido pagi mlm berjaga.. kkdang dia pukul saya @ mrah saya sbb saya kurang ajar.. tpi saya takbole tinggalkan dia sbb saya masih kandungkan anak dia.. apa ptt saya buat ni? saya keliru sgt ni.. saya tk berani nk cerita kt family saya ataupun dia.. sbb nnty mesti saya yg kna mrah dgn suami saya.. tolong bagitahu saya apa ptt saya buat eh? assalamualaikum ?

2 Balas

Kalau dh smpai berani pukul isteri tu sis, fikir lah betul2. Jgn disebabkan kite kandungkn ank die, kite xbleh tinggalkn die. Nnt lagi buat kite stress, dh lepas bersalin nnt lagi byk komitment. Boleh buat report polis kalau keadaan teruk. Ape2 pun sis fikirlah utk sis dan baby dlm kandungn. Rujuk kaunseling

buat bincang elok2..blh report dekat pejabat agama