Ada tak tips macam mana nak baikkan luka bawah(Jahitan Slps Bersalin)

Maaf ye. Sy xde pengalaman. Ank pertama . Jd tny org lain2 pndpt. Tny mak sy dia pon xthu. Ada x cara nak baik kan luka jahitan bwah. Sy bru hri kedua lps brsalin. Lg 2 mggu doctor nk check. Ubat yg mujarab n cpt baik utk luka jahitan tu cpt tanggal sndri. Mak sy sruh makan lingzi herba cina. Tp sy xmampu beli sekotak je dh rm300 mcmtu

1 Balas

Klu baca kat page doc² dkt fb, kena mkn sumber protein secukupnya, sbb ada org pantang mkn lauk ikan kering ja.selain tu ambik buah²an & sayur.biasa org ambik oren sbb tinggi vitamin c tp bnyk je buah lain yg ada vitamin c ni.luka standard 2minggu sembuh da benang pun tanggal.selain mknn, rajin sapu ubat kuning tu & kena aktif sedikit.