Sy keguguran ke ni?

Maaf ye, gambar kotor sikit. Sorry mommy2 semua, sy nak tnya, kalau mcmni keluar kantung ke apa? sy belum check upt, tp dh 2 weeks lewat period. pagi tadi dh ada keluar darah, and tiba2 tadi keluar mcmni. sedih sangat, sorang2, pjj dgn suami. Sy mnta maaf ya sbb gambar mcmtu. #pleasehelp #firstmom

Sy keguguran ke ni?
17 Balas

saya pernah keguguran jugk turunkan kantung dulu... ddk esok tu turun darah bnyk sngt² sakit dia tak tahu nak cakap ase macam nak putus urat.. hampir-hampir dekat 3mingu jugk lepas tu kering dr cakap kalau nak senang lekat balik lepas darh kering terus bersama suami... seeloknya kena jage rahim 3bulan jagn mengandung untuk bagi betul² kuat balik... saya pun pjj.. saya gugur 1/1/23 waktu gugur tu suami saya kena naik kapal terbang.. 3/1/23 pergi kelinik ye scan... nti dr akan bagi ubat tkt ada jangkitan dalam rahim.. semoga awak dan semua org ada rezeki mengandung...

9mo ago

cukup2 bby dalama perut 3minggu.. lepastu saya gugur... sampai sekarang tak lekat lagi...

kalau kuar cm isi daging merah (x pasti istilah apa kantung/janin), kemungkinan keguguran. sbb sy dulu pernah keguguran (kandungan 6-7weeks). kebetulan sy kat hospital masa tu, nurse nak cek.. tgk pad da keluar cm"daging". nurse terus ambil dan letak dalam satu bekas sebab pihak hosp nak buat ujian makmal. nak tahu apa punca dia. sbelum kejadian tu, sakit cm org dtg period dan bleeding selama seminggu. keluar darah beku, ada masalah lain. refer terus ke klinik/hosp.

9mo ago

sy pun sakit perut mcm sengugut, keluar darah ingtkan tanda awal kehamilan, esknya keluar mcmtu

setiap kali delay period even few days buat upt ye. sy selalu remind dkt kawan2 yg baru kawen tu. sbb sy sempat merasa 3 hari happy result positve, pastu turun darah mcm awakni. merah darahnhe. kalau period warna brown atau merah gelap sbb darah kotor. naseb sy mmg tau sy prgnnt terus gi emergncy kantung keluar semua wktu 6 weeks gugur. awak confirmkan dgn doktor ye. kalau betul gugur, kne makesure rahim clear . jangan ada yg tersisa di dalam

9mo ago

semoga dipermudahkan urusan kita semua dikurniakan zuriat

Masa sy chemical pregnancy pun mcm ni juga darahnya. Pregnant 5 weeks, then turun darah sakit sangat and pekat berketul mcm ni. Pergi hospital doctor ckp kandungan tak jadi. Alhamdulillah lepas tu rahim clear takda apa tinggal dah dlm perut

9mo ago

Ouhh sama sis keluar mcm period, tp sy cuma sakit mcm sengugut biasa.

pergi scan Awk..sy keluar lg bsr dari mcm drh awk ni n ingatkan gugur.sy xpergi cek..Lps 2bln sy sesak nafas pergi cek rupanya kandungan sy ada n usia dh 4bln lbh.skrg baby sy dh umur 9bln.baik refer hospital awk☺️

9mo ago

pergi cek...kalau gugur kne cuci sbb nti jd kanser Pula kalau drh xhbs keluar.alhamdulillah rezeki sy ank sy kuat sgt.

pergi jumpa dr puan. mcm saya keguguran dua minggu lepas, keluar mcmni jugak. dengan fresh blood yg banyak. dr scan kantung dgn separuh lg masih dalam perut. kena admit wad utk dnc.

9mo ago

baik sis terimakasih, semoga kita dipermudahkan urusan ada rezeki nanti

pergi jumpa dr puan. mcm saya keguguran dua minggu lepas, keluar mcmni jugak. dengan fresh blood yg banyak. dr scan kantung dgn separuh lg masih dalam perut. kena admit wad utk dnc.

9mo ago

Ya Allah, semoga dipermudahkan segala urusan sis.. sy dh pegi hosp tdi tp ramai sgt and balik dlu. sy risau kalau dnc

Macam gugur. Cuba sis check upt. Kalau positif, maksudnya gugur. Kalau negatif, period tapi taktau lah rasa sis kena jumpa dr. Buat ultrasound untuk tengok keadaan dalam rahim

9mo ago

Baik sis.. besok sy pegi hosp utk check

Bawak je tunjuk dekat Dr. Sy byk kali gugur jugak. Mcm² jenis, ada keluar mcm ketulan darah, ada yg keluar kantung warna putih.. Nak sah kan better klinik

9mo ago

okay thankyou sis

Try check upt.. kalau masi positive even samar tu means keguguran la tu. Kalau tak maybe tu darah beku + keputihan. Sbab nmpak mcm jelly2…

9mo ago

baik, tq sis..pagi esok sy nk test