29 week pergerakan anak dlm kandungan slow

Maaf ya ibu2.. nk tny yg kira pergerakan anak dlm perut..sy dh 29weeks... To bayi gerak slow je.. dh g klinik..dh masuk wad.. dktor ckap detak dan jantung cntik.. tumbesaran anak dlm perut okay... Dh siap kne perli sbb slalu g cek jantung anak... Maaf ya ibu2..jgn kecam sy ya..sekadar nk bkongsi dan tau pdapat dr ibu2 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

1 Balas

bby dh mmbesar . ruang semakin sempit.. pastikan cukup kiraan 10.. lpastu.. pastikan jarak setiap 1 gerakan ke gerakan yg seterusnye tdak melebihi 1 jam.. klu 1 jam xde gerak.. cbe baring.. fokus dlm 10minit.. rngsang.. selain tu.. bleh cbe minum air sejuk.. sekirnye xde lngsung pergerkan.. bru pergi hospital.. klu ade pergerakan yg slow.. tetapi kerap . tu normal.. bby kdang dia suka tendang,mngetuk,mencuit.. berpusing,berguling,mcm² gaya.. dn rsenye xkn sama ..