Ingin tahu

Maaf sya nk bertanya , sya dh masuk 38 minggu 5 hari , masa 36w ada sakit contractions Dan bila pergi hospital doctor kata Dah 2cm , tapi keesokkn harinya Dah xde sakit tanda apa pun smua xde , Dan doctor izin kn balik , Tapi yg saya pelik sampai lah ke 38w ni Masih xde sakit langsung Dan xde tanda2 nk berslin , adakah Normal??

1 Balas

normal sis..saya pulak mmg kontraksi minggu 36..tp laluan xbukak..so dr suruh bertahan sampai genap 37w.. skrg dah masuk 38w..takdelaa pulak sakit kontraksi dtg..

2y ago

saya baru checkup td.. dr ada laa check sbb saya ada turun mucus pluq..tp tadi dr inform ok je..x de dah mucus tu..jalan pun baru bukak 1cm..kemungkinan lambat lagi dr ckp..maybe anak² saya mmg jenis bukan keluar awal² kot..redha ja asalkan sihat..semoga urusan kita dipermudahkan ya..