perlu pencerahan ?

Hi. Maaf sya nak bertanya. Sye pregnant utk kali ke dua dan anak sulung sye masih lagi menyusu badan ( 1 thn 5 bulan). Adakah normal utk rasa nyeri dan sakit di bahagian puting payudara sewaktu breastfeed anak?? Boleh sesapa terangkan???

2 Balas

Ya normal puan. Ini kerana susu kita diperbuat daripada darah. Dan darah itu juga yang di perlukan untuk membentuk pertumbuhan bayi, jadi kita akan lebih terasa jika mengandung dan menyusukan pada waktu yang sama

Ya