1st time menyusu

Maaf nk bertny,adakah normal utk ibu menyusu terasa nyeri,sakit berdenyut pd payudara..tetapi tidak selalu..sy mkn pain killer utk meredakn sakit,terkena bju pn trs ngilu..kdg² trs seperti dihiris pisau..😭sy bru 1st time menyusu ank..trm ksh#firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

masa appointment anak, minta nurse ajarkan cara penyusuan yang betul. cara lekapan mulut baby pada aerola. kalau lekapan cuma pada puting,memang sakit . tapi awal2 dulu saya pun rasa sakit, siap pakai nipple cream. lama2 dah terbiasa n dah tahu cara , tak sakit dah 🤗 saya belajar kat kk cara penyusuan sebab saya bgtau doktor yang baby tak nak minum direct sebab takde puting. saya inverted nipple

2y ago

ad beli & pakai..tp sakit nyeri tu dtg xkira waktu😅

Susu bengkak ke? Boleh consult dgn pembimbing penyusuan bertauliah berdekatan atau tukang urut yg mahir ya. Boleh juga tanya nurse.

2y ago

Sama-sama