Lendir + darah

Maaf sbb gambar sensitif. Btw nak tnya moms.. ni ke yg di mksdkan lendir + darah tanda2 nak bersalin. Tp xda rasa sakit pun. Im 39w4d. Tunjuk ajar please. Kena tggu smpi rasa skit bru p hosp ke pegi je ??? Thanks in advance

Lendir + darah
12 Balas

Sya pon klua tnda mcm ni msa 37week 3day, tros ke hspital dktor cek dh 2cm...mlmnye tros naik lgi 3cm, tpi xdk contraction and xdk sakt ap2 lngsng 😓 dktor tros tahan tkot2 nty bukk lgi, slme 3hri 2mlm sya kt sepital lngsng xdk tnjokkn reaction mcm nk brsalin, jdi dktor wat kptusan untk bgi sya brsalin pksa, dy pecahkn ktuban sya and induce 😭 xtahu nk kate sakt dy mcm mne...hnya Allah jek yg tau 😅 dri pkol 7 mlm start sakt smpai pkol 1:24 pgi bru baby kluar...Alhamdulillah leps sakt stgh mati akhirnye penyejuk hti klua jgak, 😘 nmpk bby tros trsenyum xpikir psal sakt dh...😅

better g hospital terus sis sya pon pergi hospital Tak sakit sikit pon Tak rasa sakit 39mggu 5hari DH bersalin pecahkn air 4CM masuk LB kul2 pecah air then kul 6pagi Tak tahan dh contraction takleh bawa bincang dh ahahahah then 8:40 dctr check g DH kepala nmpk Tak sempat prepare apa dibukanya sengkang tup kluar baby ahahahahah 8:48 baby lahir tanpa push

ya .. masa keluar lendir dan darah ni memang tak rasa sakit . macam saya masa keluar lendir dan darah ni still boleh pergi berjalan .. malam tu terus rasa contraction esok paginya dah bersalin😂

Terus g hosp sis. rasanya bila tiap kli checkup kkia, misi akan ingatkan bila turun tanda bersalin spt pecah air ketuban/kluar drh/sakit, kena g hosp cpt2

Masa kandungan yg prtama 38 weeks keluar lendir berdarah mcm ni trus sy pg hospital..keesokannya trus bersalin..so better g hsptl cpat2

4y ago

Saya mcm ni . p spital td 2cm die suh balik 😭

Saya keluar lendir darah macam ni sakit stiap 10 min otw ke hospital dekat sejam sampai2 seluk dah bukak 9cm better pergi hosp terus hihi

Maaf.. sy pun td Bru keluar mcm tu tp xlendir n pekat sgt.. dengan sakit pinggang dtg pergi dtg pergi.. kalau sy tggu dulu bole ke??

4y ago

baik pegi teros ,

Masa anak pertama saya keluar tanda mcm ni. Pegi hospital doctor pecahkan air ketuban dah 3cm. Terus tolak masuk laboor room.

4y ago

kenape saya 2cm doc suruh balik .. 1jam lebih jugak nk ke spital 😭

yup , g lh hospital check bukaan

terus g hospital sis ..