Private Question

Maaf saya nak tanya berkenaan isu yang agak privasi , Kalau usia kandungan baru 5weeks Boleh kita bersama suami ? Sebab ramai yang pesan jangan bersama suami dulu sbb takut tetiba kandungan jatuh . Betul atau tak ? Mintaa Maaf lagi skali ya kerana bertnya soal ini

11 Balas

boleh je,depends pd sesetengah orang. kadang tu bila bersama sakit,kadang ada yg bersama tak sakit apa pun. seks tak mengganggu kandungan. cuma bila seks time pregnant jangan terlalu kasar sangat sbb vagina wanita preggy akan cepat kering dan cepat letih. if sis selesa dan tak sakit okay je takde masalah . kalau sakit or keluar darah better stop dan jumpa doc. sy dulu pun risau tp tak boleh juga tolak permintaan suami kesian pd dia sebenarnya. lagipun saya time tu baru tahu preggy 4w. alhamdulillah takde apa2.

Saya pulak pelik masa mengandung cam nafsu saya yg lebih. Hahahaha saya pun pelik but husband takut2 after setiap kali SI mesti dia tanya baby okay tak, ada darah tak, but alhamdulilah smua okay baby aktif sgtt. But kita hadkanlah n tak kasar. Btw saya trimester pertama jgk. Huhu

ikut org jgk.. ade yg ok.. ade yg x.. mcm sye mmg xboleh langsung... sbb lps brsama akn terus berdarah... wlaupun da paling soft da.. kadang kesian jgk kat husband.. tp nk buat mcm mana.. utk baby kne brkorban lbih sikit⚘

betoi ada yg bgtw sy.sy harinie 10 mggu masih belum brsama suami.suami pon tkt.tkt jadi ap2 kat bby😅4 bulan dh blh dh.demi kandungan😬doktr ada bgtw boleh xpi jgn ganas2.xpi isau jugak baru lagi kan.btter tggu dulu

bter jgn dlu...kandungan bru lg...sbb air mandi suami boleh merangsang kontraksi dan perut mengeras...sangat2 sakit...sy dah pernah rasa itu pun masa 12w..tp sakitnya mcm kontraksi nak bersalin..mmg sakit

Sebenarnya boleh saja. Tapi ikut badan kita juga. Kalau rasa rasa badan x cukup kuat. Puasa la dulu. Kalau rsa ok, boleh je. Tapi jangan kasar sangat.

boleh..tapi jgn ganas2. huhu.. kalau rahim kuat xde bleeding lepas bersama ok je... kalau x berani, stop dulu sementara.

Ikut badan ikut cara handle (sorry bahasa sy). Tp kalau risau xperlu lg, tggu kandungan dah besar sikit.

Blh klu Rahim kuat.. tp seloknye tngu lh dh second trimester ke third.. takot jd pape lak kt baby..

boleh jeee... tp jgn ganas n kasar... berhati hati dijalan raya yee...