Susu badan

Maaf saya nak Tanya anak saya dh masuk 2 bln setengah.. tapi susu badan saya makin kurang

5 Balas

jgn stress..jaga mkn..minum air masak bnyk.. klau rasa nk terus bf je anak kerapkan df dia je.. mcm sy dulu sy pam waktu anak di ward je lps dia blk rmh sy x pam dh.. sy df terus dia sampai skrg dia nk masuk setahun susu masih bnyk alhamdulilah..

stres, kurang makan makanan berkhasiat, kurang tidur, kurang mnum air.. byk sebabnye.

mcm mana awk boleh tahu susu bdn awk brkurang.

1y ago

awak pam selepas baby menyusu ke? kalau pam selepas baby menyusu normal dpt sikit. sbb baby dh minum sepenuh nya. kira kita pam balance dr hasil yg baby minum. xperlu risau. susu awak ada dn mencukupi utk baby awak

awak kerap myusu tak?, dlm sejam dua?,

1y ago

kalau baby berak ok kencing ok, xmeragam, boleh tido elok maksudnya susu cukup ntuk dia sis. nnt makin besar makin bnyak susu sis ntuk penuhi demand baby. yg pnting df mcm biasa ja jgn campur susu fm.

kerapkn bf x?