Susu badan

Nak Tanya,dh 28week lebih susu badan Makin bnyk keluar , boleh ke pump? #secondbaby

2 Balas

Jangan sis, boleh trigger contraction. sebab baru 28w, tadah je dulu. Sy ada baca article ni kat luar negara dorang start collect from 36w gitu. Tapi tak sure collect colostrum tu guna pam or marmet.

2mo ago

Nak collect colostrum thru marmet only. Pam tak boleh sebab colostrum tu pekat. Nanti melekat banyak kat corong pam je. Tak jatuh masuk storage

Tak boleh. Boleh trigger preterm labor. Just lap bersihkan je. Boleh pakai nursing pad kalau menggangu.

2mo ago

Sama-sama