ovarian cyst ketika hamil

Maaf penulisan panjang😂 Dihari jumaat ni, saya minta doa dari ibu2 seperjuangan 😢. Harini saya kena serah diri buka buku pink. Kehamilan ke 2 sekarang baru 9w 3hari. Baby 1st dah nak masuk 3y. Saya ada sejarah cyst ni dari zaman bujang, time 6w pregnant pertama cyst itu membesar dan memutar ovari kanan sebanyak 3kali sampai ovari kanan jadi biru dan tak function, akhirnya time tu kena czer untuk buang ovari kanan dan cyst. kena czer sbb ada baby 6w ada dalam perut , alhamdulilah baby 1st memang kuat dan membesar dgn sihat sekarang. Tapi baby 1st pun bersalin czer lagi , jadi perut saya dah kena belah 2kali🥲So minggu lepas saya scan baby ke 2 ni pulak dan Allahuakbar sejarah berulang kembali, ada cyst yang hadir dari belah kiri dan saiz agak besar. Jadi saya minta ibu2 doa kan baby kedua saya dan ovari kiri saya supaya selamat dan sihat ya . saya pun mcm takda harapan nak bersalin normal sbb doc akan sarankan czer lagi kalini..takpe asalkan semuanya selamat..Semoga segala urusan ibu2 juga dipermudah dan sihat sentiasa... #ovariancyst #oneovari #HappyMom

4 Balas

sy pun ada detect cyst,down sangat2 mudah mudahan sis ngn baby selamat,doakan baby sy kuat jugak amin

8mo ago

down memang down tapi apa boleh buat,kena kuat untuk baby..semoga urusan awak jugak dipermudahkan

saya pun kena buka buku pink awal

semoga dipermudahkan segala urusan sis

8mo ago

terima kasih 💛

moge dipermudahkan segalanye...

8mo ago

terima kasih ❤️