Minta pendapat

Salam ibu2.. sp yg penah ad cyst ya..skrg dkter beri pilihan samada czer atau normal.. due date sy bulan 8..dkter kata klau czer diorg akn keluarkn skli cyst 7x6cm dkt ovari kanan sy..cyst sy jenis yg ada akar tu .. mmg xleh kecut atau hilang melainkan kena buang..klau normal pula selepas bersalin 6minggu kena dtg utk utk opret buang...#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

1 Balas

Doctor ada nasihat ke kalau ibu bersalin normal, lepas 6 minggu operation through Laparoscopy (for small cyst) or Laparotomy (for large cyst)? Kalau besar doctor masih akan buat large incision on your abdomen (bahagian rahim) untuk membuang cyst which is called Laparotomy so I think better ibu minta nasihat and full explanation daripada doctor pakar OG mengenai case ibu. I feel doctor should advise ibu and give the right suggestions, sebab doctor sahaja yg faham and tahu mengenai status kesihatan ibu kan. Just my opinion in this matter and I pray all goes well for you, semoga delivery ibu dipermudahkan 🙏🏻🤲🏻

2y ago

tula sy pun ada masalah kesihatan gdm & drh tinggi 😩.. terima kasih sis atas pendapat ❤️🌹