kandungan melintang

Maaf nak tanya,tdi sya bru lpas buat scan baby..kandungan sya berusia 29 minggu..dlm scan tu kandungan sya dlm keadaan melintang..tpi doktor kata msih ok..sbb bru 29 minggu..msih boleh pusing ,melainkan klu kandungan berusia 38 minggu..ade x dlm ni ade pengalaman mcm sya jgk..

11 Balas

Pengalaman sy pula... Baby sy yg ke2 suka pusing2, mmg mcm2 keadaan dia, breech la, melintang la, normal la... mcm tu jgak dktr ckp pd sy smpai msa utk sy bersalin, btul2 hari sy kena serah diri dkt hospital, pg tu sy kena pergi klinik pakar utk checkup trakhr, dktr scan & sahkn baby sy breech, so dktr putuskn utk czer, sy xbleh cuba utk pusingkn baby di wad sbb sy de mslh jantung, so biasa la ble dgr nk czer rsa sedih skit tp sy cuba sujud selama yg bleh bila balik rmh sementara nk ke hospital utk msuk wad... Ble dh msuk wad, mlm tu dktr scan lg nk tgk kedudukan baby sbb dktr rsa mcm dh xsongsang & btul, baby sy dh pusing semula 😅 so xjd la sy nk czer, tp dktr still tahan sy smpai sy sakit sndri, tp sygnya cubaan utk normal still gagal sbb hnya buka 4cm & sy czer sbb baby dh lemah. Utk ank ke4 ni, bleh plak dia ikut kakak dia pusing2, so msa baby sy 36mnggu sy akn pastikn kepala baby dibwh, sy sntiasa buat sujud selama yg bleh & pastikn dia x breech lg... 😅

oh saya waktu 26 ka 27 melintang. waktu 29 dah kat bawah. jangan risau dia akan pusing lagi. yang mana yang atas 36 weeks walaupun dah kat bawah still kadang2 boleh pusing. if lepas 36 weeks 90% baby tak akan pusing dah. so jangan risau. banyak lagi peluang dia nak pusing. cakap dengan dia slow2 supaya dia pusing and doa banyak2. insyaAllah

sy mse scan 33w hari tu baby msih melintang..mmg tiap kali scan baby duk melintang..ni lg dua minggu (37w) kne repeat scan tgk kedudukan baby..38w da kne serah diri sb gdm insulin..ni hrap2 la baby bpusing tmpat sptutnya..

Sama saya hihiii dont worry nnti dia gerak sendiri okay, sya masa 32weeks songsang, lps tu sujud, exercise dan doa banyak2, 34weeks elok jee alhamdulillah❤

Sm lah kita sis.dh masok 37 weeks still melintang.tp refer hospital kena buat ecv.alhamdullilah skrg baby dh kebwh.tgl nak tgg besalin je ni

Sy pon sma sis 29w....tp dpat rasa bby tu bputar kdg d atas d tepi d tengah dan d bawa...smoga bby kita dpat trun ke bawa😊

Don’t worry. Mine mcm tu juga. Awal awal dia melintang. Masuk week 31-32 baby dah mula ke bawah kepala dia.

Ye..kandungan sy pun mcm tu time scan.. doc ckp xperlu risau, sbb baby Masih akan berpusing..

Baby mmg selalu berpusing2 dlm rahim kite. Jgn risau ye.. bykkan berdoa semoga dipermudahkan

Ye betul, baby masih boleh pusing, ada ruang lagi tu, jgn risau ok