Period berketul macam daging

Hi maaf nak tanya, period saya slalu berketul tapi bila buang air kecil dia kluar betul2 slalu. Tapi harini, bila nk tukar pad tetiba nmpk ketil mcm ni, normal ke? Saya x kawen lagi but knapa mcm nmpk mcm daging? Maaf kalau kotor and jijik🙏🏻🥲

Period berketul macam daging
21 Balas

Normal kalau belum kawen keluar darah berketul macam tu waktu period..macam saya dlu waktu bujang..keluar macam tu kalau minum air berais..jadi kena elakkan sbb blood cloth ni ni keluar sakit jugak dengan sengugut..mungkin badan tak serasi dgn ais atau minuman bergas..ada setengah orang okey je..depend badan masing-masing..kita je tahu badan kita macam mana..

Dulu before kawin pun sy pernah alami, boleh dikatakan kerap jgak. But it’s nothing serious, dont worry ok🥰. Most important is jaga pemakanan, jangan minum air sejuk waktu period, kena pantang sikit. Makan makanan yg sihat. Pemakanan yg salah boleh jadi salah satu faktor ketulan macam tu

Saya dlu sblum kawin pun prnah alami juga camni.. keluar mcm kantung camtu tp normal rasanya. Sbab prnah baca perbezaan kantung hamil dngan cyst. Ade sejenis cyst mmg ade orng ade tp masa period dia akan keluar skali.

kalau x kawin lagi and bukan jenis sexual active, xperlu risau, its only blood cloth. normal je. kalau dh kawin or sexual active, kena pg check tkut tu bleeding lead to misscarriage.

normal kalau belum kawin. saya time remaja dulu ada gak keluar seketul cmni. pastu lps tu selalu ok dah. dah beranak, time pantang pulak yg keluar darah ketul2 gitu hehe

normal awk.. sbb sya sebelum kawin pown mcm tu.. klau period hri ke 2 - 4., akn turun darah mcm nie.. tu darah bergumpal.. dia akn turun sekali dgn senggugut..

darah beku tu...sy dlu mmg mcm ni jgk klau priod hri ketiga ke empat mcm tu bru drh keluar lpstu x bnyk mcm sbln kekuar drh beku ni

Sy sblum kahwin slalu jd cmtu. Dah pregnant, maka tiada lah period so dh tak jadi cmtu. Dlu2 sy bertungku pkai bantal panas.

Bagi sye normal je, hahaha. Sbb sye sebelum dan selepas kawin pon ade. Nak2 time period lain teruk. Sbb ade endometriosis

Kalau tak kahwin lagi rasa darah berketul je tu. Saya pun selalunya hari first atau second akan keluar banyak macam tu.