Weeks counting

Maaf nak tanya, first scan saya 6 weeks( kantung) after 2 weeks masih umur 6 weeks ( janin ). Pening nak kira weeks. Klinik yg sama, doc lain2, First momLast period 29 JANUARY.

2 Balas

kalau 1st scan 6w, 2nd scan pon 6w jugak mksd nya janin x membesar. sepatutnya after 2w dah jadi 8w lah. ade ckp dgn doctor x last scan 6w? bwk sekali gmbr scan sblm tu x utk comparekan dgn yg latest?

1y ago

Saiz membesar sis, pada gamba scan. Saya da bgtau. Tapi x bawak gmba scan sbelum ni. Esok kol balik klinik tu. Sbb doctor lain2.

Normal je tu.. ade orng 6week nmpak kantung je. Lepas 2w nmpak dah janin. Kalau masa sis scan nmpak kantung tu kalau kantung size 4w normal je lepas 2w size 6w janin