Cirit birit

Maaf mummies nak tanya, anak saya dh tujuh kli berak harini. Semalam 6 kali. Direct breastfeeding n mix fomula. Sebelum ni ok ja. Mcm ni kondisi dia, skit2 n kerap. Ni dikira sakit perut ke mcm mana yaa? Sebab nanis dia tak cair mcm standard saya tngok. Sebelum ni.. sehari sekali jaa berak atau dua kali sehari. Dia dua bulan. Baru first time jadi mcm ni.. buntu nk bawak giy klinik or tak..Maaf first time being mother😭risau.

Cirit birit
14 Balas

baru2 ni sy pn dlm situasi yg sma…tp doktor ckp itu normal, ada yg smpai 10x sehari…usus dia proses ok…wrna dan tekstur najis tu berubah2 sbb ada zink dlm susu yg diminum itu pn ok, jgn cirit cair smpai berlendir tu kna bwa ke doktor

ank sy pn ada juga mcm ni,klu mcm ni doc ckp normal ,cuma pampes kena cpt tukar sbb nnt akan jd merah punggung dia,jgn risau,jgn najis dia mcm air saja

Anak mummy dah usia berapa ya? 7 kali harini, semalam 6 kali macam banyak. Baik bawa jumpa doktor untuk check

2y ago

Dia baru 2 bulan 11 hari hmm itulaa area sini takda klinik kanak2 . Kalau nk kena ke penang😂 itu pikir juga nk kena bawak dh ke

Terus bawa ke klinik. Mgkin jugak sbb cara basuh botol... Lebih baik bawa ke hospital...

rasanya lebih baik bawa terus ke hospital terdekat dgn segera..takut baby dah dehidrasi..

nyusu badan ibu mkn apa selalu nya kesan pada ibu punya pemakanan kalah kat ank

Saya sarankan puan bawak anak puan g jumpa dr utk keputusan yg tepat lagi.

Stop susu formula tu mybe xssuai. Bwk ke klinik cpt2!!

Banyak sgt tu sis,,bawa la pergi klinik kesian dia

2y ago

Cmne sis ok ke? Sbb ank saya mmg dr lahir berak ade smpai 4,5 kali sehari, sikit2, tp x terpk nk bimbang pun ingt sbb bf

minum susu formula apa sis ? mungkin tak serasi susu fm ?

2y ago

Saya bgi dia similac LF free sebab dia alah laktosa . Banyak tin dah. Ok jaa sebelum ni