Najis bayi cirit birit

Hi saya nak tanya if najis macam ni dikira cirit birit ke? Anak saya semenjak masuk 3 bulan ni setiap hari berak 3kali sehari dan najis dia mcm ni? Ni dikira cirit birit ke? Fully fm. Harini dah masuk hari ketiga dia berak mcm ni #firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

Najis bayi cirit birit
2 Balas

Nampak normal najis dia, untuk formula max 3 hari x berak. Cuba sis urut ILY & basikal setiap kali lepas mandi atau lg kerap dgn minyak telon. Mungkin dia perlu bantuan utk membuang

12mo ago

3 kali maksudnya tu dal sehari, bukan 3hari sekali berak. Tu dia kata anak cirit atau tak sebab dlm sehari anaknya berak 3 kali. Tapi bagi saya 3kali berak sehari is normal jika fully fm. Anak saya sendiri pun 4/3 kali sehari dia berak. Dan tekstur najis pun normal bukan macam tekstur cerryberry.

mcm normal je tu