Ni tanda nak bersalin ke ?

Maaf kalau gambar agak kotor. Sy dah 38 minggu 2 hari, baru turun tanda ni. Cuma takde rasa sakit pape lagi, rasa macam sakit perut memulas jee sikit2. Boleh tunggu dulu dekat rumah atau terus ke hospital ye ? Sy first mom tak berapa tahu. Rasa takut berdebar semua ada.

Ni tanda nak bersalin ke ?
4 Balas

dh tanda2 tu sis.. klau hospital dkat takpa sis nk tnggu kat umah.m klau jauh bleh dh sis nk prgi.. sbb kluar drah tu... kalu cam sy kluar lendir bnyak n drh skit jer prut xskit.. tpi cam sis kluar drah n prut skit dh bleh rasa nye ke hospital..

5mo ago

Sama macam sy,first baby..doktor cek belum ada bukaan tapi perut kerap mengeras..last² dia bukakkan jalan sikit lepastu suruh balik.

Saya bukaan 2cm takde turun tanda apa2, dah 4 cm bru turun darah mcm ni dgn sengugut light2, kalau jauh hospitalnya, better get ready da kut pergi check, semoga dpermudahkan urusan ya

5mo ago

Doakan urusan sy dipermudahkan tau. Takutnya ya Allah.

Sy 38 week 1 hri adik msih slesa agaknya dlm perut 🤭

Boleh terus ke hospital