sembelit.

Hi mommies semua. Sy paling risau bila sehari tak membuang. Dah makan sayur dan buah. Tp ada tu smpi 2 hari tak membuang. Before pregnant pernah kena sembelit sampai menangis dalam toilet Bila dah pregnant trauma betul kalau kena sembelit lagi. Ada cadangan sayur2 dan buah yang lagi elok utk kita makan utk elakkan sembelit?

2 Balas

Dragon fruit sgt bgs dan bkesan utk penghadaman. Cubalah dulu ya

4y ago

Terima kasih 👍👍

Sy seminggu xbuang..agak2 risau x..lg trok😂

4y ago

Sy try and error jgk makan buah mana yg sesuai dgn saya, so buah epal hijau dgn buah oren sgt membantu sy utk elak sembelit. Kalau buah mangga pulak tak okay dgn sy sebab sy ada gdm, so bila makan mangga gula mencanak naik.