Pendapat dari yang pakar & berpengalaman

Maaf bertanyakan soalan sensitif begini disini, Soalan : Boleh ke saya bersama suami diawal kehamilan minggu ke 7? Minta pendapat dari yang pakar, jika sini ada doctor mahupun nurse yg boleh bantu atau yg berpengalaman sendiri pernah bertanya dgn doctor. Terima kasih buat yg tolong jawab.

5 Balas

kalau ikut pgalaman dan nasihat yg sama trima drpd doktor dan nurse, sekiranya itu kandungan yg pertama, better utk elakkan dulu sampai trimester kedua.. alasannya, kita tak tahu kemampuan rahim kita sebab itu kandungan yg pertama, dan trimester pertama adalah waktu yg sgt sensitif utk bayi dlm kandungan.

1y ago

boleh je..tp slow² la klau time brsama tu rasa xslesa baik stop..

saya dulu awal trimester saya tak dapat nak bersama suami sebab morning sickness teruk 😂 lepas masuk trimester kedua baru bersama suami.

boleh tp jgn kasar2. perhati ada spotting/bleeding disertai cramp selepas bersama. kalau ada, cepat2 ke klinik.

baru lagi ni better jgn lagi la, sbb rahim tak kuat sgt.

bole..to pelan2