Bayi 6m bole makan puree naga ke

Maaf bertanya baby 6m xbole makan puree buah naga ke sbb anak sy da 4day mkn but hri ke 4 die berak wane puree tu trus.. Maaf gambar a bit kotor sikit.. mohon penjelasan#bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #firstmom

Bayi 6m bole makan puree naga ke
11 Balas

boleh...mcm ank sy dlu bila dia suka makan lobak puree slalu la bg lobak puree .berak pun dh kaler mcm nk oren2.. bg buah naga warna tu .sm la keluarnya juga mcm pic puan ni.... kalau bg makan pucuk manis kang hijau je pulak najis dia🤣

hehhee😂 baby saya pun ske buah naga.. tapi saya bagi seminggu sekali je😂 itu pun 3 slice je.. blend puree.. yg selebih mama baby makan😍😂😂 hahahaha.. dia punya najis takdela kaler merah.. cuma kkuar balik biji2 buah naga tu heheh..

1y ago

biji2 ek.. x tapis dulu ke puree tu..

mmg merah la kaler die..sy first time bg anak sulung makan buah naga dulu pun kemain berdebar tgk warna najis die,dh kenapa ada darah😃 skrg umur dh 3 tahun, pun warna merah jugak yg kuar time mkn buah naga.

1y ago

itu la terkjut jugak tiber klua wane tu .. padahal da 4hri mkn puree tu.. hri sebelom nye elok je.. semalam tiber kluar selambak wane gituu.. kite 1st mom mne x risoo..hahah nsib ade TAP yg bole mintak pendapat mommiess

Normal kalau baby mkn, najis dia akan keluarkan balik apa yg dia mkn tu sbb perut dia masih belum betol2 matang. Kadang2 kalau bg carrot ke sayur hijau ke dlm najis dia pun akan keluar balik sayur tu.

1y ago

aah yela baby saya bagi makan carrot najis dia ada keluar carrot juga 😅. oren kecil kecil gitu

makan buah naga merah mmg akan jadi begini tahi nya. jgn risau, selagi elok berak kencing, bagi je makan apapun dlm julat umur dia ya

1y ago

ouh..alhamdulillah lega sbb riso..lain mcm kler die

anak saya kalau tak berak 2 3 hari, saya bagi buah naga, cepat je keluar. tapi janganlah bagi hari hari, takut dia bosan pula nanti.

normal sis.. anak saya skrg fav Buah Naga.. tpi xkeluarkan najis berwrna mknan tersebut tpi dya keluarkan biji² Buah Naga 😅

normal. sama jgk kalau bg carrots. najis akn jd warna tu lah. cuma kalau berlebiha ,bdan naik oren jgk nnti

normal sis . anak buah sy pun berak dia warna cmni kalau mkn buah naga. 1st time tgk mmg panik juga 😅

Buah naga kte mkn pn berak merah sis.. Selang2 cm darah😂

1y ago

mybe xsume org kot..