Confius tanda bersalin awal ke?

Maaf agak kotor sikit cuma nak kepastian, tadi buang air kecil lepastu tetiber rasa macam ada lendir keluar.. Ni apa yaa?? Skrg sudah 35weeks, takda sakit apa2 cuma siang tadi baby ada mengeras tak kerap pun.. Dan lendir macam hingus ni takda bau busuk.. Maaf lah sb dah ttc 4tahun sblm ni rasa tak pernah kena mcmni..

Confius tanda bersalin awal ke?
16 Balas

mcm keputihan.. keputihan nih tak semesti nya putih..kdg2 jernih, putih, kekuningan, hijau.. slluh nye kalau dh hujung2 smester 3 mmg kluar keputihan..sy pom mcm tuh klu org lain tak pasti.. klau sis ragu2 bleh g check..

tu lebih kepada keputihan. tetapi jika terasa gatal, rasa pedih masa nak kencing, atau berbau, lebih baik sis jumpa doktor utk pemeriksaan. kalau keputihan pun blh buat perut mgeras juga takut ada jangkitan.

kalau die bertali.. pekat putih dan xberbau.. nama dia mucus plug..mmg akn discharge sblm bersalin..sbb die punya function mmg protect bby dkt dlm kantung..biasanya smggu ke hari bersalin tu akn kluar..

2y ago

Cuba google mucus plug Dan tengok gambar dalam itu. harap membantu.

Saya masa 38w pun macam ni. Lagi banyak. Seketul keluar. Ambil gambar tunjuk dekat misi dia kate normal. Ade misi sorang lagi cakap tanda2 nak bersalin. Tup tup 39w bersalin.

2y ago

Nii kira tanda2 awal kee.. Muncus plug kee org pngil tuu

Saya dulu dekat dekat nak beranak keluar keputihan lebih kurang macam ni. Doctor scan tengok tengok air ketuban dah kurang terus kena refer hospital.

2y ago

Doktor tak kata pape ke?

macam keputihan biasa je tu sis. awak monitor je lagi kalau ada keluar lendir lagi. better pakai pantyliner senang nak tengok nanti.

2y ago

Keputihan tu sis. Kalau air ketuban tak macam tu. Sis boleh je inform nurse/doktor kalau risau.

klo btol tanda nak bersalin tu kuar lendir dgn darah . mcm sy la dua2 anak mcm tu . tp pg tu da rasa contractions dlu la . lps kuar lendir ketol dgn drh bru g spital

normal ni sis .. sy haritu keputihan pekat sikit mcm tepung basah, tak bau tak hijau juga .. sekali doc cek, jangkitan pula dahhh, kena bagi antibiotik hahaa ..

1y ago

tak warded sis, dia bgi ubat bawa blik

sama macan sya.. sblum nak bersalin keluar lendir kputihan 2-3 hari mcm tu. smggu slpas tu. turun air ktuban then bersalin

2y ago

Wahhhh yekee.. Ade sakit mngeras tak sblm bersalin tu??

bg sy da tanda da.. sy mcm ni.. hbis tanya group kata keputihan nohhhh drg keputihan tau2 esok lusa besalin